“Tijdens het berekenen van mijn BPM had ik een aantal vragen. De snelle service van BPM Huys heeft ervoor gezorgd dat ik alsnog snel mijn BPM berekening kon ontvangen.”
“Snelle service. De taxateur was er in de ochtend en in de middag hadden wij al onze taxatierapport! Zeker aan te raden.”
“Ik had vooraf de BPM al laten berekenen via de verschillende methodes. Door de duidelijke aanpak van BPM Huys en de heldere communicatie kijk ik terug op een fijn traject. BPM Huys raad ik dan ook zeker aan.”
“Zeer snelle service. Ik heb met veel andere importbedrijven gewerkt, maar mede door jullie automatisering ben ik zeer snel geholpen. Jammer alleen dat de RDW wat langzamer was in de import”
“Wij doen al heel lang zaken met BPM Huys en zijn erg blij met de service en communicatie. Als er problemen zijn wordt dit altijd voor ons opgelost. Ook helpen zij ons in de communicatie naar de Belastingdienst en de RDW.”
“Mijn vader heeft vorige zomer een mooie oldtimer gekocht. BPM Huys heeft ons van A tot Z geholpen met de import. Heel gezellig bedrijf en ze weten waar ze t over hebben!”
“Vandaag is er iemand langsgekomen op locatie voor mijn Volkswagen Tiguan. Dezelfde middag is alles nog afgehandeld! Bedankt voor de snelle service heren, ik kom hier zeker terug! 👍🏼”
“Maandagmiddag gebeld met BPM Huys, dinsdag morgen een expert op de stoep en vrijdag zat ik al op de motor naar Westfalen!”
“Bedankt BPM Huys voor het importeren van mijn kampeerwagen. Jammer dat de RDW er langer over deed dan bedoeld was, maar door jullie optreden heeft de RDW het toch nog succesvol afgerond.”
“Je weet waar je aan begint. Voorafgaand een BPM berekening laten doen door BPM Huys. Hierdoor wist ik exact waar ik aan toe was bij aankoop. Zodra mijn vrouw een auto zal aanschaffen, zijn jullie de eerste die ik zal bellen.”
“Het importeren van een auto lijkt zo ingewikkeld en vermoeiend. Maar dankzij BPM Huys hoefde ik zelf niets te doen. Zij namen alle papierwerk uit handen en regelden alles voor ons.
Bedankt heren!”
Wilt u ook uw auto taxeren voor de voordeligste BPM? Wij helpen u graag verder!
Vul uw gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met je op. Wij beantwoorden graag al je vragen, voorzien je van het juiste advies en plannen een afspraak in, zodat je gegarandeerd bent van het laagste BPM bedrag en correct ingevulde BPM aangifteformulieren.
BPM is de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Als je in Nederland een auto of motor koop, betaal je BPM. Wil je een auto vanuit het buitenland importeren naar Nederland? Dan moet je alsnog BPM betalen. Deze BPM zit niet verwerkt in de aanschafprijs, maar moet via een aangifteformulier geregeld worden. Pas wanneer de BPM betaald is kan het voertuig op kenteken gezet worden en mag je de openbare weg op.
Je bent verplicht om BPM te betalen als je in Nederland woont en langer dan 14 dagen in Nederland wilt rijden met een auto of motor met een buitenlandskenteken. Het maakt niet uit of het voertuig in het buitenland is geleend, gehuurd of geleased, als je in Nederland woont en langer dan 14 dagen in een auto met een buitenlands kenteken rijdt dan ben je verplicht om BPM te betalen.
Bij elke auto of motor die je importeert naar Nederland, ben je verplicht om BPM aangifte te doen. Belangrijk is dat de BPM aangifte pas kan plaatsvinden als het voertuig is goedgekeurd bij een RDW-keuringsstation. Vervolgens kan de BPM aangifte, inclusief alle benodigde documenten, zowel online als op papier opgestuurd worden naar de Belastingdienst.
Via onze BPM calculator weet je zeker dat je op de voor jou voordeligste manier BPM aangifte kunt doen. Wij leveren vervolgens binnen een dag het volledig ingevulde BPM aangifteformulier aan, zodat je deze direct op kunt sturen naar de Belastingdienst.
De hoogte van de af te dragen BPM verschilt per auto en is van verschillende factoren afhankelijk, onder andere de staat van de auto en de CO2 uitstoot per kilometer. Daarnaast zijn er drie verschillende manieren om de BPM te berekenen, namelijk: aan de hand van de koerslijst, aan de hand van de afschrijvingstabel en op basis van een taxatierapport. Om maximaal te besparen, zul je voor elke methode een berekening moeten maken.
Met onze unieke BPM calculator krijg je in één keer inzicht in de hoogte van de BPM per methode.
Op het BPM aangifteformulier mag je het voor jou meest voordelige BPM tarief aanhouden. Er zijn drie verschillende manieren om de BPM te berekenen, namelijk: op basis van de koerslijst, de afschrijvingstabel en het taxatierapport. In de meeste gevallen is het BPM tarief bepalen op basis van een taxatierapport het meest gunstig. Onze erkende taxateurs komen bij je langs op locatie om het voertuig te taxateren en sturen je vervolgens binnen 1 dag het volledig ingevulde BPM aangifteformulier toe.
Met onze unieke BPM calculator krijg je in één keer inzicht in de hoogte van de BPM per methode. Zo weet je zeker dat je nooit te veel BPM betaald.
BPM Huys is gespecialiseerd in alles wat met BPM te maken heeft en in automatisering. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat wij als enige aanbieder een BPM calculator hebben kunnen ontwikkelen die op basis van historische data een nauwkeurige indicatie van het af te dragen BPM bedrag kan geven. Onze data scientists zorgen ervoor dat alle data correct geïnterpreteerd en op de juiste manier geïmplementeerd wordt, zodat er voor elke mogelijke manier om de BPM te berekenen nauwkeurige indicaties gegeven worden.
In de meeste gevallen is het het meest gunstig om BPM aangifte te doen op basis ven een taxatierapport. Hierbij wordt de werkelijke waarde van het voertuig bepaald aan de hand van de staat van de auto of motor. Bij de taxatie wordt rekening gehouden met alle kenmerken en beschadigingen van het voertuig, waarna een taxatierapport opgesteld wordt door een onafhankelijke, erkende taxateur. Middels het taxatierapport kan de reële waarde van het voertuig worden vastgesteld, wat nodig is voor de BPM aangifte.
Nee, een taxatierapport is niet alleen gunstig voor schadeauto’s. Sterker nog: in 90% van alle gevallen is de BPM aangifte op basis van een taxatierapport het meest voordelig. Alle voertuigen met normale gebruiksschade, ofwel slijtage en beschadigen die ontstaan door gebruik en passen bij de leeftijd van het voertuig, komen in aanmerking voor BPM aangifte op basis van een taxatierapport. Enkele uitzonderingen, zoals nieuwe of zeer jonge auto’s, daargelaten. Benieuwd wat de BPM hoogte is van jouw auto op basis van een taxatierapport? Gebruik onze BPM calculator of neem contact met ons op.
Een erkend taxateur is een taxateur die gecertificeerd is en aan de criteria van de VRT (Verenigd register voor taxateurs) en de Federatie TVM (Taxateurs Makelaars Veilinghouders in roerende zaken) voldoet.
De onafhankelijke en erkende taxateurs van BPM Huys voldoen aan alle criteria. Daarnaast worden onze taxateurs jaarlijks bijgeschoold, waardoor zij altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en regelgevingen.
De tegenbewijsregeling is een aantal jaar geleden ontstaan nadat een rechter heeft bepaald dat de consument in de gelegenheid moet worden gesteld om aan te tonen dat de auto minder waard is dan aangegeven staat in de koerslijst of afschrijvingstabel.
Een koerslijst maakt inzichtelijk wat de actuele waarde is van een voertuig. Koerslijsten zijn samengesteld aan de hand van standaard pijlers, namelijk het bouwjaar, de kilometerstand, het merk en het model van het voertuig. Echter, bij koerslijsten is er geen rekening gehouden met gebruiksschade en technische gebreken. Koerslijsten geven dus de gemiddelde waarde gebaseerd op een jaarlijkse afschrijving en de ontwikkelingen in de markt.
Wil je weten welke manier van BPM aangifte het meest voordelig is voor jou? Gebruik dan onze BPM calculator om direct een nauwkeurige indicatie van de te verwachten BPM hoogte te krijgen.
Naast de koerslijst en het taxatierapport, kun je er ook voor kiezen om de BPM te bepalen aan de hand van de afschrijvingstabel van de Belastingdienst. Deze zogenoemde forfaitaire tabel is vooral gunstig voor voertuigen die ouder zijn dan 10 jaar. In de afschrijvingstabel wordt namelijk gebruik gemaakt van een vast afschrijvingspercentage. Er wordt geen rekening gehouden met de specifieke kenmerken van het voertuig, zoals de kilometerstand en eventuele schade.
Met behulp van onze BPM calculator heb je direct een nauwkeurige indicatie van de af te dragen BPM op basis van alle drie de manieren om de BPM te bepalen. Wil je meer informatie over het bepalen van de BPM hoogte? Neem dan gerust contact met ons op!
Er worden steeds meer auto’s geïmporteerd en dat is niet voor niets: een auto importeren levert vaak veel voordelen op. Zo zijn de auto’s vaak beter onderhouden, zijn er meer opties beschikbaar en heb je keuze uit meerdere modellen en merken.
Zorg er bij de aankoop voor dat je zorgvuldig te werk gaat en beschikt over een duidelijke factuur. Vergeet niet om het onderhoudsboekje en de autopapieren na te kijken, pas wanneer alles klopt kun je de koop afronden. Je kunt er zelf voor kiezen om de auto naar huis te rijden, maar je kunt ook kiezen voor een transport. Rijd je zelf de auto naar huis? Dan moet je in het land van aankoop een tijdelijk kenteken aanvragen en zorgen dat de auto verzekerd is. Eenmaal in Nederland is het van belang dat je zo snel mogelijk de auto laat keuren bij een RDW keuringsstation. Pas na de RDW keuring kun je BPM aangifte doen. Met behulp van onze BPM calculator heb je direct een helder beeld van de af te dragen BPM.
Is de auto goedgekeurd door het RDW en is de BPM betaald? Dan kun je een kenteken aanvragen. Zodra het kenteken op de auto zit en op jouw naam staan, mag je de openbare weg op met je nieuwe auto.
Bij het importeren van een auto komen er andere kosten kijken dan bij het aanschaffen van een auto in Nederland. Naast de aankoopprijs moet de auto namelijk naar Nederland gereden of gebracht worden, moet er een RDW keuring plaatsvinden en moet er BPM betaald worden. Bij de aanschaf van een auto in Nederland zijn deze kosten al verwerkt in de aankoopprijs.
De kosten verschillen per land, maar over het algemeen kunnen de volgende kostenposten worden aangehouden voor het importeren van een auto uit een ander EU-land:
Importeer je een auto van buiten de Europese Unie? Dan komen er nog kosten voor het verschepen, de invoerrechten en BTW kosten bij.
Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan een bericht.
Neem contact op