Afspraak Bel App Mail

BPM tabel ‚Äď afschrijvingstabel

Op de meeste voertuigen in Nederland wordt bij ingebruikname BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) geheven. Ook bij het importeren van een tweedehands voertuig wordt BPM geheven, maar dan wordt op de verschuldigde BPM aan de hand van de BPM afschrijvingstabel van de Belastingdienst Douane (ook wel BPM tabel genoemd) een forfaitaire korting verleend die is gekoppeld aan de leeftijd van de auto. Naarmate de auto ouder is neemt het afschrijvingspercentage uit de BPM tabel op de bruto-BPM (nieuwprijs-BPM) toe en daardoor valt er vaak voordeel te behalen bij het invoeren van een auto.

Gratis BPM indicatie

Wanneer u overweegt een voertuig uit het buitenland te importeren is een BPM berekening één van de eerste zaken waar u behoefte aan zult hebben om een beslissing te kunnen nemen. Wij helpen u daarom ook kosteloos

  • BPM op basis van een taxatierapport aangifte
  • BPM op basis van een Koerslijst waarde aangifte
  • BPM op basis van de Afschrijvingstabel volgens de Belastingdienst

BPM op basis van Koerslijst of handelswaarde


U kunt uw BPM aangifte doen op basis van een koerslijst c.q. handelswaarde indien dat voor u de meest gunstige manier van aangifte is en u zo dus de laagst mogelijke bpm betaald. Wij kunnen voor u, voordat u BPM aangifte doet, de meest gunstige manier voor u berekenen aan de hand van een taxatierapport, een koerslijst aangifte of een afschrijvingstabel. Wij werken met verschillende koerslijsten programma’s zodat u altijd de meest gunstige koerslijst gebruikt voor uw BPM aangifte.

 

Afschrijving met een koerslijst is alleen toegestaan als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

 

Toon de waarde van het motorrijtuig aan met een in de branche gebruikelijke goedgekeurde koerslijst. (Autotelex Pro, X-Ray etc)
Op de koerslijst staat de historische verkoopwaarde (consumentenprijs) en de inkoopwaarde in Nederland door een handelaar.

 

Gebruik de meest recente koerslijst. U mag alleen gebruikmaken van de gegevens uit 1 koerslijst. Staat het motorrijtuig van een bepaald type en bepaalde leeftijd niet in een van de koerslijsten? Dan mag u ook een minder recente koerslijst gebruiken voor de berekening van de juiste afschrijving op dit moment. Wij kunnen u daarbij aanvullend bewijs vragen.

 

Afschrijving met koerslijst is alleen bedoeld voor motorrijtuigen die in een zodanige staat zijn dat ze volgens de wegenverkeerswetgeving aan het verkeer mogen deelnemen.

 

Afschrijving met koerslijst is niet bedoeld voor een motorrijtuig met essenti√ęle gebreken waardoor u er niet mee kunt of mag deelnemen aan het verkeer. Deze gebreken moet u eerst herstellen. Een auto heeft essenti√ęle gebreken als hij bestemd is voor sloop of Wacht Op Keuring (WOK-status).

 

Wilt u afschrijven op basis van een koerslijst? Meld dit dan als u aangifte doet. Later kan dit niet meer.
U mag geen buitenlandse koerslijsten gebruiken voor de vaststelling van het afschrijvingspercentage in Nederland.

Gratis BPM indicatie

Gratis BPM indicatie

Laagste BPM garantie

Laagste BPM garantie

Binnen 1 dag geregeld

Binnen 1 dag geregeld

Landelijke service

Landelijke service

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact

BPM op basis van een tegenbewijs taxatierapport


Met een tegenbewijs taxatierapport krijgt u een waardebepaling, gebaseerd op de huidige staat van de auto. Onze erkende taxateurs stellen een rapport op van alle details van de auto. Compleet met foto’s en bewijslast van de waardevermindering. Daarmee kunt u aanzienlijk voordeliger op de te betalen BPM uitkomen. Wij Taxeren bij u op locatie en u ontvangt binnen 1 werkdag het rapport!

 

Wij van BPM Huys garanderen u de laagst haalbare BPM. Voor onze klanten staat snelheid en service centraal. Daarom staat BPM Huys er landelijk om bekend de nummer 1 te zijn in snelheid en transparantie. Wij communiceren onder andere via een Whatsapp lijn met onze klanten. Dit is daarom ook voor vele klanten een fijne communicatie en het cre√ęert veel duidelijkheid.

 

Wij van BPM Huys hebben jarenlang gewerkt aan ons bedrijf op het gebied van Data, automatisering en structuur. Wij kunnen ons daarom positioneren als de nummer 1 op gebied van import en BPM.

 

Mocht u vragen hebben over de af te dragen BPM? Schroom niet en neem contact met ons op. Onze team staat klaar om u te ondersteunen, adviseren en begeleiden bij uw nieuwe aanwinst!

BPM_Huys_nieuws