Afspraak Bel App Mail

WEV taxatie

WEV staat voor Waarde Economisch Verkeer en is, simpel gezegd, de meest gunstige prijs die u kunt krijgen als u uw auto of ander voertuig op dat moment zou verkopen. Een WEV-taxatie is onder andere nodig als u van een privé voortuig een zakelijk voertuig maakt, of juist van een zakelijk voertuig een privé voertuig. Daarnaast is een WEV-taxatierapport onder andere nodig bij een boedelverdeling, bedrijfsovername, een erfenis, fiscale aangiften of om de verzekeringswaarde te bepalen.

WEV waarde auto vaststellen

Het vaststellen van de WEV-waarde is meer dan slechts een schatting van de waarde van een voertuig. De waardebepaling omvat een grondige analyse van verschillende factoren, waaronder de staat van het voertuig, de leeftijd, kilometerstand, beschikbare opties en de marktwaarde. Een nauwkeurige WEV-waarde is van groot belang om te voldoen aan fiscale verplichtingen en om zeker te zijn dat u niet te veel belasting betaalt.

WEV taxatierapport voor ondernemers


Wordt de bijtelling te veel of ziet u af van uw bedrijfsauto zakelijk? Dan kan u de auto van de zaak naar privĂ© omzetten. In sommige gevallen kan dat goedkoper uitpakken. Nieuwe auto’s worden vaak van privĂ© op de zaak gezet. Zakelijk kilometers declareren kan na verloop van tijd aantrekkelijker zijn.

 

De Waarde in het Economisch Verkeer (WEV) is het bedrag dat voor het motorvoertuig bij aanbieding ten verkoop, op de voor de zaak meest geschikte wijze en na de beste voorbereiding, door de meest biedende gegadigde, zou zijn besteed.

 

Bij BPM Huys krijgt u de juiste waarde op het moment dat u wilt. Voorkom discussie en geschillen met de belasting en plan uw afspraak meteen in voor een WEV-taxatie.

Gratis BPM indicatie

Gratis BPM indicatie

Laagste BPM garantie

Laagste BPM garantie

Binnen 1 dag geregeld

Binnen 1 dag geregeld

Landelijke service

Landelijke service

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact

Youngtimer taxatie


Door de huidige Youngtimer-regeling kan het voor een zakelijk rijder zeer aantrekkelijk zijn om een auto ouder dan 15 jaar te rijden. De bijtelling bij privégebruik is slechts 35% van de dagwaarde. Daarnaast zal de waarde van de auto gedurende jaren veelal stijgen. Wij raden u aan om tijdig een WEV-taxatierapport voor uw Youngtimer op te laten stellen om discussie met de belastingdienst over de bijtelling te voorkomen en bij schade of diefstal de juiste waarde van de verzekeraar te ontvangen. Zelfs wanneer uw Youngtimer WA Verzekerd is raden wij aan om deze te laten taxeren, bijvoorbeeld wanneer een schade door een andere partij veroorzaakt wordt. Een Youngtimer taxatierapport is bij de meeste verzekeraars doorgaans 2 tot 3 jaar geldig, controleer daarvoor altijd uw polisvoorwaarden. Voor meer informatie vragen wij u contact op te nemen.